Arhiv novic

 
<< < 1 2 3 4 > >>
 

Pouk v tednu med 19. in 23. 10. 2020

16.10.2020
Pouk med 19. in 23. 10. 2020 bo potekal na daljavo skladno z urnikom z uporabo video konferenčnih sistemov (praviloma Zoom). O poteku individualnega pouka (vključno s komorno igro, ki poteka trenutno individualno) Vas bo obvestil Vaš profesor instrumenta ali petja.
Skupinski pouk bo potekal preko Zooma po urniku. Prijavne podatke boste prejeli po elektronski pošti (Iz varnostnih razlogov ne bo objave šolskem koledarju, kot je bilo prvotno mišljeno. Tam bo objavljen samo urnik.)Informacije o šolanju na daljavo bomo objaviljali tudi na spletni strani šole Na daljavo.

Pri prijavi v spletne učilnice in videokonferenčne sisteme bo potekala vizualna indentifikacija učencev s strani učitelja, zato je obvezen vklop videa (zatemnjeni profili ne bodo mogli sodelovati pri pouku). Prosimo tudi, da je identifikacija udeleženca razvidna iz poimenovanja profila na Zoomu.

Zoom si lahko naložite tukaj. Zadostuje brezplačna različica.
Navodila za namestitev in uporabo v slovenskem jeziku. 

Ob Svetovnem dnevu učiteljev

5.10.2020
Ob trenutnih turbulentnih razmerah v šolstvu in družbi, se marsikaj spreminja in na novo precenjuje. Šola in zaposleni v njej so v takšnih in podobnih časih pogosto na prepihu in še zlasti je običajno, da je povsem spregledano njihovo delo in družben pomen. Ko se ponovno odpirajo dvomi v vsakršno strokovno avtoriteto, ko se odpirajo dileme o vprašanjih, ki se ne bi smele nikoli več - o ravnosti Zemlje, o temeljnih znanstvenih postulatih, o vseh vrstah teorij zarote, o občutljivosti na temeljne družbene vrednote in osnovna etična vprašanja v družbi, o osnovni empatiji in temeljih solidarnosti z izpostavljenimi družbenimi skupinami ... se bi morali zavedati kako pomembna je luč, ki jo z izobraževanjem prižiga šola in učitelji, in kakšna tema nas bi objela, če te svetlobe ne bi bilo. Zato je prav, da se ob Svetovnem dnevu učiteljev, spomnimo pomembnosti izobraževanja in izobraževalcev in jim namenimo zasluženo priznanje pri neprecenljivo pomembnem delu. Zato čestitamo (pa čeprav morda ne gre za praznik v ožjem pomenu besede) in se zahvaljujemo za opravljeno delo.

Glasbena šola Ljubljana Vič - Rudnik

 

Privatni izpiti

7.9.2020
Glasbena šola Ljubljana Vič - Rudnik je zaradi upoštevanja šolskega reda poostrila dostop do letošnjih privatnih izpitov in zamujenih prijav ne more uvrstiti v razporede za izpite. Upoštevane so vse prijave, ki so bile popolne do poteka roka.

Tudi za izvedbo privatnega izpita velja šolski red in vsa določila skladno z organizacijo dela po modelu B.
Vsi kandidati za izpit počakate prede šolo oz, na zato določenem mestu in vstopate zgolj na povabilo skozi določen vhod v šolo. Na izpitu sta lahko prisotna samo kandidat in en spremljevalec (starš, skrbik ali učitelj). Posebnih učilnic za pripravo letos ne moremo zagotoviti.

 

Organizacija dela v šolskem letu 2020 / 2021

24.6.2020
Zaradi pandemije koronavirusa bo letos potekala razdelitev urnikov telefonsko ali na drug način na daljavo.. Veselimo se (ponovnega) srečanja in Vam želimo uspešen začetek šolskega leta.

Premislek ob začetku šolskega leta


Glede na javno in politično relativizacijo priporočil zdravnikov in zdravstvene stroke ter javno prelaganje ogdovornosti o implementaciji sprejetih priporočil NIJZ, obveščam, da na Glasbeni šoli Ljubljana Vič - Rudnik priporočila NIJZ veljajo in so del Šolskega reda Glasbene šole Ljubljana Vič - Rudnik. Skladno z okrožnico MIZŠ št. 6030-1/2020/62 z dne 3.9.2020 so šole "dolžne v maksimalni možni meri upoštevati priporočila NIJZ".

Zavedati se moramo, da so vsi ukrepi na vseh področjih zapisani v obliki priporočil (na samo za maske, ampak tudi za vse drugo), vendar jih samo zaradi naslova ne moremo kar odpraviti kot povsem opcijska ali prepuščena naključni uporabi ali neuporabi. Virus je realnost in v trenutnem slovenskem javnem življenju , kamor sodijo tudi šole, zato morajo veljati določene regulative, ki skrbijo za javno dobro, v tem primeru za varstvojavnega zdravja. Odgovorno je poskrbeti za vse ljudi v največji možni meri, kar se lahko stori samo s kolektivno disciplino pri upoštevanju družbenih (civilizacijskih) pravil, ki jih je v tem primeru pač pripravil ustrezen strokovni organ NIJZ, pa četudi v obliki priporočil. Na Glasbeni šoli Ljubljana Vič - Rudnik se želimo do zdravja vseh obnašati z navečjo možno skrbjo, zato smo vsa priporočila NIJZ vključili v svoj šolski red in so na šoli obvezna. Zavedati se moramo, da so ranljivosti posameznikov pogosto skrite in da se slej ko prej vsi vračamo tudi v družbo svojih staršev ali starih staršev, ki pa so ogroženi na povsem drugačni ravni. Želim Vam uspešen začetek šolskega leta in obilo uspehov kljub virusom in ukrepom.

Organizacija GŠVR - model B

 

SPREJEMNI PREIZKUSI 8. - 16. 6. 2020

4.6.2020
Zaključili smo z zboranjem prijav na sprejemne preizkuse za prihodnje šolsko leto. Od sedaj naprej bomo sprejemali prijave samo še za tista mesta, za katera se ni prijavilo dovolj kandidatov.

Sprejemni preizkusi bodo potekali po naslednjem razporedu:


 Datum
 
Dvorana
Glavni vhod
Mala dvorana (35)
Vhod 9
 ponedeljek, 8. 6. 2020 PETJE BRENKALA
 torek, 9. 6. 2020 PETJE
KLAVIR
HARMONIKA
 sreda, 10. 6. 2020 GODALA KLAVIR
 četrtek, 11. 6. 2020 PIHALA in TROBILA  
 petek, 12.6.2020 KLAVIR GODALA
 ponedeljek, 15. 6. 2020 PIHALA in TROBILA BRENKALA
 torek, 16. 6. 2020    
Vsak kandidat bo obveščen o svojem terminu opravljanja sprejemnega preizkusa. posamezen sprejemni preizkus traja 10 minut.  Za malo glasbeno šolo in Glasbeno pripravnico sprejemnih preizkusov ne bo; otroci bodo vpisani na podlagi zakona neposredno.

Pri izvedbi sprejemnih preizkusov se držimo naslednjih pravil:
  1. Na preizkus ne zamujamo ali pridemo prezgodaj (dovolj je 5 minut pred določeno uro).
  2. V šolo vstopimo skozi določen vhod, si razkužimo roke (glavni ali vhod 9 ter v čakalnici počakamo na dežurnega učitelja. V šolo vstopa samo kandidat in en spremljevalec.
  3. Sledimo pisnim in ustnim navodilom ter vsem navodilom NIJZ, ki veljajo na za glasbene šole. Vse potrebno ob izvedbi preizkusa bomo lahko opravili med preizkusom (npr. izpolnili Vpisni list).
  4. Po končanem preizkusu ob spremstvu učitelja šolo zapustimo.
Načrt vhodov v šolo lahko najdete tukaj  >>> NAČRT VSTOPOV V ŠOLO MED SPREJMNIMI PREIZKUSI.

Več lahko najdete v razdelku Postopek vpisa na spletni strani šole.<< < 1 2 3 4 > >>

Prijava na e-novice

 
 
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke