O šoli


GŠVR zgradba 0050

Smo javna glasbena šola. Javno službo razumemo kot civilizacijski dosežek in imperativ našega delovanja. Nahajamo se v osrčju Plečnikove Ljubljane, samo streljaj od njegove rojstne hiše in muzeja, nasproti Trnovske cerkve, mesta službovanja Franca Saleškega Finžgarja in Prešernovega "kraja nesrečnega imena", z naših oken gledamo na spomenike slovenskim impresionistom. Obkrožajo nas brezovi drevoredi, orjaški kostanji, spomladi lampijončki ob Grigorijevem na Gradaščici, živahno življenje na Eipprovi ulici in malo naprej še sprehajališča v senci vrb ob Ljubljanici ... popolnoma nemogoče bi bilo zamuditi  zgodovinski duh tega kraja in ne občutiti življenjske energije tega dela Ljubljane. To posvečenost, tradicijo in kulturno umeščenost želimo prenašati  našim otrokom. Naša dejavnost je k sreči kar pravšnja. Ni veliko dejavnosti, ki temeljijo na tako vseobsežni tradiciji, kot je zgodovina klasične glasbe in malo področij ima tako lepo poslanstvo kot učitelj, ki ima v rokah možnost odstirati zavese, odpirati okna in odklepati vrata v bogate in čudovite svetove, ki so jih ustvarili najboljši med ljudmi v preteklosti. Lepa  naloga, še bolj pa odgovorna zaradi pravice najmlajših do spoznavanja in občutenja lepote, ki smo jo vskladiščili v zakladnici naše kulture. 
Nihče nima pravice odvzeti otroku možnosti, da vzpostavi stik z lepoto tega sveta - mi mu jo pa lahko pomagamo razumeti. 
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke