Postopek vpisa
Prijava: prijava poteka preko spletnega obrazca, ki bo za prijavo odprt od 6. maja pa vse do vključno 10. maja 2024. Prijavnica že upošteva obstoječe starostne standarde za vpis v glasbeno šolo, zato je po vnosu starosti kandidata možna izbira samo med ustreznimi opcijami.

Obveščanje: Prijavnica na zadnji strani potrdi prejem prijave v bazo, zato posebne potrditve ne pošiljamo. O določenih terminih izvedbe sprejemnih preizkusov boste obveščeni s strani šole po elektronski pošti ali / in telefonsko na naslove, ki stejih navedli v prijavnici.

Potek sprejemnega preizkusa:

Sprejemni preizkusi potekajo vsako leto v mesecu maju skladno s šolskim koledarjem in Pravilnikom o šolskem koledarju za glasbene šole (Uradni list RS, št. 44/01, 66/06, 45/2010, 50/2012, 56/2012 popr.). Preizkus poteka pred komisijo, ki jo najmanj teden dni pred začetkom prvega termina  imenuje ravnatelj. Ravnatelj prav tako določi enoten vzorec vprašanj za vse kandidate (izjema so kandidati, ki že imajo predznanje in ga izkažejo z igranjem).

Sočasno bosta na šoli delovali dve komisiji za sprejemne preizkuse po naknadnem razporedu. Sprejemni preizkusi bodo potekali v obeh dvoranah šole, čas posameznega preizkusa je 10 minut za vsakega kandidata.


Postopek sprejemnih preizkusov je naslednji:
  1. V dodeljenem terminu za izvedbo sprejemnih preizkusov se zglasite v sprejemni točki na šoli, kjer vas bo sprejel član komisije. Vso dokumentacijo boste prejeli in izpolnili med sprejemnim preizkusom.
  2. Med sprejemnim preizkusom, ki traja do 10 minut, komisija preveri pet sklopov, kjer je vsak ovrednoten z 20 % skupne ocene oz. mnenja. Sklopi so:
  • petje pesmi,
  • petje melodičnih motivov,
  • petje intervalov,
  • ploskanje ritmičnih vzorcev,
  • druge določene preddispozicije.
Po tem ste svoj del v zvezi s sprejemnimi preizkusi končali.
  1. Komisije uredijo dokumentacijo in razvrstijo kandidate na prednostno listo, ki je podlaga ravnatelju za sprejem v glasbeno šolo.
  1. O rezultatih in morebitnem sprejemu ali odklonitvi ste obveščeni po pošti do najkasneje 10.  junija.
Bolj natančno se lahko o postopku poučite v pravilnikih, ki urejajo postopek srejema in vpisa učencev v glasbeno šolo.
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke