Postopek vpisa


POMEMBNO OBVESTILO: Vpisni postopki za vpis v šolsko leto 2020/2021 bodo potekali po drugačnih protokolih od običajnih in so opisani tukaj.

Prijava: prijava poteka preko spletnega obrazca in je možna do vključno 3. 6. 2020. Prijavnica že upošteva obstoječe starostne standarde za vpis v glasbeno šolo.

Obveščanje: Prijavnica na zadnji strani že sama potrdi prejem prijave v bazo. O določenih terminih izvedbe sprejemnih preizkusov boste obveščeni s strani šole po elektronski pošti ali / in telefonsko.

Potek sprejemnega preizkusa: Sočasno bosta na šoli delovali dve komisiji za sprejemne preizkuse po naknadnem razporedu. Sprejemni preizkusi bodo potekali v obeh dvoranah šole, čas sprejemnega preizkusa pa se letos s 5 minut poveča na 12 minut na učenca.
Sprejemni preizkusi potekajo vsako leto v mesecu maju skladno s šolskim koledarjem in Pravilnikom o šolskem koledarju za glasbene šole (Uradni list RS, št. 44/01, 66/06, 45/2010, 50/2012, 56/2012 popr.). Posebna priprava ali predhodna prijava na sprejemni preizkus nista potrebni. Šola organizira sprejemni preizkus v dveh terminih na matični šoli in po enega na dislociranih oddelkih. Preizkus poteka pred komisijo, ki jo najmanj teden dni pred začetkom prvega termina  imenuje ravnatelj. Ravnatelj prav tako določi enoten vzorec vprašanj za vse kandidate (izjema so kandidati, ki že imajo predznanje in ga izkažejo z igranjem).

Postopek sprejemnih preizkusov je naslednji:
  1. Na določen dan za izvedbo sprejemnih preizkusov se zglasite v sprejemni pisarni na šoli, prevzamete in izpolnite prijavnico, se dokončno odločite za posamezen instrument ali petje ter pridobite natančno uro in kraj preizkusa (razvrščanje na 5 minut).
  2. Ob določeni uri se zglasite v učilnici, kjer izprašuje komisija za izbrani instrument ali petje.
  3. Med sprejemnim preizkusom, ki traja pet minut, komisija preveri pet sklopov, kjer je vsak ovrednoten z 20 % skupne ocene oz. mnenja. Sklopi so: petje pesmi, petje melodičnih motivov, petje intervalov, ploskanje ritmičnih vzorcev, druge določene preddispozicije. Po tem ste svoj del v zvezi s sprejemnimi preizkusi končali.
  4. Komisije uredijo dokumentacijo in razvrstijo kandidate na prednostno listo, ki je podlaga ravnatelju za sprejem v glasbeno šolo.
  5. O rezultatih in morebitnem sprejemu ali odklonitvi ste obveščeni po pošti do 10.  junija.
Bolj natančno se lahko o postopku poučite v pravilnikih, ki urejajo postopek srejema in vpisa učencev v glasbeno šolo.

Prijava na e-novice

 
 
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke