Privatni izpitiSkladno s sklepom Vlade RS se v šolskem letu 2020 /2021 izpiti ne izvedejo. Tudi izpiti učencev, ki niso vpisani v glasbeno šolo, se prestavijo na jesenski izpitni rok:

Prijave za šolsko leto 2020 / 21 so zaključene.
Letni izpiti: 9. do 11. september 2020 po naknadnem razporedu skladno z organizacijo dela po modelu B in z omejitvami vstopa in prisotnosti spremljevalcev na izpitu.


Skladno s 34. členom Zakona o glasbenih šolah lahko opravljajo na glasbeni šoli letne izpite tudi učenci, ki niso vpisano v glasbeno šolo. Čeprav je uradno to letni izpit učenca, ki ni vpisan v glasbeno šolo, se je pogovorno za takšen izpit obdržal izraz "privatni izpit".

Izpit učencev, ki niso vpisani v glasbeno šolo, se opravlja na povsem enak način tako po obsegu, težavnosti in v enakih rokih kot redni letni izpit učencev, ki so vpisani v glasbeno šolo.

Prijavljeni učenci bodo razvrščeni skupaj z rednimi učenci glasbene šole po abecednem vrstnem redu ter opravljali izpit pred isto komisijo. Obseg izpita je predpisan v učnih načrtih (z izjemo 1. razreda, kjer se smiselno uporabi navodilo za drugi razred z izborom skladb iz učnega načrta za 1. razred).

Prijava na privatni izpit


Za prijavo na privatni izpit je potrebno izpisati elektronsko prijavnico >  PRIJAVA NA PRIVATNI IZPIT, v kateri je navedeno za kateri predmet in razred želi učenec opravljati izpit (lahko za več), osebno ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov bivališča, kontaktni telefon in elektronski poštni naslov ter soglasje staršev. Poleg tega je potrebno izpolniti tudi Prijavnico k izpitu (DZS - obr. 1,93) ter plačati 7,31 € po POLOŽNICI ZA STROŠKE OPRAVLJANJA IZPITA.


Navodila za izpit iz nauka o glasbi za 1. razred

Navodila za izpit iz nauka o glasbi za 2. razred

Navodila za izpit iz nauka o glasbi za 3. razred

Navodila za izpite 4. - 6. razred NGL in Solfeggio

Prijava na e-novice

 
 
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke