Privatni izpiti


Prijavnica  >  Prijavnica za privatne izpite 2024 > odprto bo  22.in 23. maja 2024

Skladno s 34. členom Zakona o glasbenih šolah lahko opravljajo na glasbeni šoli letne izpite tudi učenci, ki niso vpisano v glasbeno šolo. Čeprav je uradno to letni izpit učenca, ki ni vpisan v glasbeno šolo, se je pogovorno za takšen izpit obdržal izraz "privatni izpit".

Program in oblika izpita


Izpit učencev, ki niso vpisani v glasbeno šolo, se opravlja na povsem enak način tako po obsegu, težavnosti in v enakih rokih kot redni letni izpit učencev, ki so vpisani v glasbeno šolo.

Prijavljeni učenci bodo razvrščeni skupaj z rednimi učenci glasbene šole po abecednem vrstnem redu ter opravljali izpit pred isto komisijo. Obseg izpita je predpisan v učnih načrtih (z izjemo 1. razreda, kjer se smiselno uporabi navodilo za drugi razred z izborom skladb iz učnega načrta za 1. razred). Izpit iz instrumenta in petja se opravi z nastopom pred komisijo, izpiti iz nauka o glasbi ali solfeggia pa potekajo v dveh delih - pisno in ustno.

Prijava na privatni izpit


Za prijavo na privatni izpit je potrebno izpisati elektronsko prijavnico >  Prijavnica za privatne izpite 2024, v kateri je navedeno za kateri predmet in razred želi učenec opravljati izpit (lahko za več), osebno ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov bivališča, kontaktni telefon in elektronski poštni naslov ter soglasje staršev. Poleg tega je potrebno izpolniti tudi Prijavnico k izpitu (DZS - obr. 1,93) ter plačati 7,31 € po POLOŽNICI ZA STROŠKE OPRAVLJANJA IZPITA.


Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke