Postopek izpisa


Na osnovi 27. člena Zakona o glasbenih šolah, 14. člena Pravilnika o izvajanju pouka v glasbenih šolah in 12. člena Pravilnika o šolskem redu za glasbene šole izpis med šolskim letom praviloma ni mogoč. V izjemnih primerih se učenec lahko izpiše na podlagi pisne vloge staršev in sicer:
  • ob izteku prvega polletja z 31. 1. vsakokratnega leta
  • zaradi selitve stanega bivališča v tujino ali drugo občino
  • zaradi hujše oblike bolezni ali smrti v družini
V navedenih primerih jso starši dolžni urediti vse prevzete obveznosti do šole (plačilo prispevka staršev za tekoče polletje, vračilo izposojenih instrumentov ali drugih materialov ipd.) pred izpisom. O izpisu odloča ravnatelj, o njem pa se obvesti učiteljski zbor na redni redovalni konferenci.

Učenec je lahko tudi izključen iz glasbene šole, če ne izpolnjuje obveznosti ali ne plačuje prispevka staršev za materialne stroške. V prvem primeru o tem odloči učiteljski zbor, v drugem ravnatelj.
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke