TekmovanjaTekmovanja so priljubljeno področje merjenja moči med mladimi glasbeniki, žal pa v preveliki meri tudi njihovimi mentorji in celo šolami.

Glasbena tekmovanja so koristna, kadar so pravilno uporabljena v izobraževalnem procesu. Med seboj so zelo različna in jih lahko klasificiramo po mnogih vidikih (težavnost programa, starostne kategorije, velikost in legitimnost žirije, prostorski doseg, transparenstost pravil in kriterijev, usmerjenosti v stroko, disciplinarnosti, ciljih ...). večina tekmovanj ima zveneča imena, vendar je potrebno ohraniti trezno glasvo in jih razumeti pravilno - npr. mnoga "evropska" tekmovanja ne presegajo vaške smotre talentov in mnoga "mednarodna" izkoristijo npr. pisano sestavo kar svojih učencev. Vendar so lahko tudi takšna koristna, kadar ustrezajo ciljem, ki jih pameten učitelj postavi za svojega učenca. Tudi nezahtevno tekmovanje opravi svojo funkcijo, če pripomore k motivaciji in prezahtevno tekmovanje, kadar je potrebno postaviti realno sliko kakšnemu sicer uspešnemu vendar že nekoliko prepotentnemu zvezdniku.
Najbolj pomembno pa je razumeti, da v glasbi ne temujemo proti drugim, temveč zgolj s sabo in s svojimi sposobnostmi.

Glasbena šola Ljubljana Vič - Rudnik vsa tekmovanja obravnava enakopravno. O izbiri in ustreznosti odloča učitelj - ob soglasju staršev. Stroški učenca so v celoti prepuščeni učenčevim staršem, za stroške, ki izhajajo iz službene napotitve učitelja pa skladno s zakonodajo poskrbi šola.
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke