Predmetnik
Glasbena šola Ljubljana Vič - Rudnik poučuje v treh javno veljavnih  programih Predšolsko glasbeno vzgojo, Glasbeno pripravnico še 22 instrumentov in petje. V nadstandardnih programih poučujemo  čembalo in lutnjo, ki se vsebinsko navezujeta na predhodnike instrumentov v javnem programu in izdatno popestrita komorno in orkestrsko glasbo, vendar ne prinašata javno veljavnega spričevala.  Predmetnik glasbene šole je določen znotraj javnega programa na državni ravni in določa nabor vseh predmetov, ki jih za končanje posameznega programa mora obvladati učenec, da bi pridobil javno veljavno spričevalo. Učenec v programih Predšolske glasbene vzgoje in Glasbene pripravnice nima drugih obveznosti kot pouk enkrat tedensko v skupina znotraj programa. Stvar pa je drugačna v programu Glasba. Zraven instrumenta so na predmetniku  tudi nauk o glasbi ali solfeggio, komorna igra in orkestrska igra, pevski zbor etc. Tudi dolžina učnih ur se razlikuje. Obremenitev učenca je lahko tako v nekaterih primerih tudi do 9 šolskih ur na teden in to brez upoštevanja domačega dela, ki tudi ni zanemarljivo.

Zato je dobro, če pred vpisom svojega otroka v glasbeno šolo poznate program in se temu ustrezno tudi odločite. Več o posameznih programih in predmetih pa lahko izveste v povezavi na menijski postavki Programi.
Glasbena šola
Ljubljana Vič - Rudnik
Gradaška 24, 1000 Ljubljana
T: +386 1 252 14 74
F: +386 1 252 78 23
E: info@gsvr.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke